Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z galaretka
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Dodać cukier cały czas miksując. Dodać żółtka. Zmiksować. Wsypać przesitowaną make z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach. Przygotować żelatynę i ostudzić. Brzoskwinie pociąc na małe kawałki. Galaretkę przygotowac w połowie podanej wody. Śmietane kremówkę ubić na sztywny puch. Śmietanę śnieżkę ubijać z jogurtem naturalnym. Po ubiciu zmiksować ze smietana kremówką, dodać żelatyne i cukier puder i zmiksować. Na zimnego biszkopta wylac trochę masy, nastepnie ułożyć brzoskwinie i zalac reszta masy. Wstawić do lodówki do stężenia. Zalac tężejącą galaretka i znów wstawić do lodówki.
marietta