Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ciasto do przygotowania w kilka minut. Każdemu będzie smakować. Pyszne ciasto dla prawdziwych łasuchów.

Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką

 

  • Ciasto:
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 100 ml oleju
  • 1 kopiasta szklanka mąki tortowej
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Kruszonka:
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • Dodatkowo:
  • 25 dag truskawek

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką
Wszystkie składniki ciasta przekładam do miski. Dokładnie mieszam ciasto łyżką. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 22cm, wyrównuję.Truskawki obieram z szypułek, kroję na mniejsze kawałki. Owoce układam na cieście. Z masła, mąki i cukru zagniatam kruszonkę. Kruszonką posypuję wierzch ciasta. Ciasto piekę 45 minut w temperaturze 170 stopni.
Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką
Wszystkie składniki ciasta przekładam do miski. Dokładnie mieszam ciasto łyżką. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 22cm, wyrównuję.
Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką
Truskawki obieram z szypułek, kroję na mniejsze kawałki. Owoce układam na cieście.
Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką
Z masła, mąki i cukru zagniatam kruszonkę.
Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką
Kruszonką posypuję wierzch ciasta. Ciasto piekę 45 minut w temperaturze 170 stopni.