Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z jabłkami
Jabłka myjemy i obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojone jabłka przekładamy do miski i wsypujemy 1 łyżkę mąki, mieszamy.
Do drugiej miski wlewamy mleko i olej oraz dodajemy wybite jajka, cukier, cukier wanilinowy i miksujemy przez chwilę. Dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Dodajemy kakao i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Dokładamy jabłka i mieszamy.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Do drugiej miski wlewamy mleko i olej oraz dodajemy wybite jajka, cukier, cukier wanilinowy i miksujemy przez chwilę. Dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Dodajemy kakao i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Dokładamy jabłka i mieszamy.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.