kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne jajka faszerowane kiełbasą krakowską i mieszanką orkiszową. Polecam na śniadanie, kolację lub na przystawkę.

Jajka faszerowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 4 plasterki kiełbasy krakowskiej
  • 1 łyżka ugotowanej mieszanki ( orkisz, vermicelli, pomidory)
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem.

Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy na drobno. Kiełbasę i szczypiorek ( trochę szczypiorku zostawiamy do dekoracji ), majonez wkładamy do miski z jajkami i doprawiamy do smaku. Mieszamy.

Farsz przekładamy do białek i posypujemy szczypiorkiem.
Jajka faszerowane
Jajka obieramy i przekładamy na deseczkę,kroimy na pół.
Jajka faszerowane
Kiełbasę kroimy w kosteczkę, szczypiorek kroimy na drobno.
Jajka faszerowane
Wszystkie składniki farszu wkładamy do miski i mieszamy.
Jajka faszerowane
Do białek przekładamy przygotowany farsz.