Ciasto kakaowe z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie w wykonaniu ciasto w sam raz do niedzielnej kawki

Ciasto kakaowe z migdałami

Składniki:

Ciasto kakaowe z migdałami

 

  • 2 szk - mąka
  • 1 szk - cukier
  • 4 szt - jajka
  • 220 ml - roztopione masło
  • 6 łyżek - jogurt naturalny
  • 3 łyżeczki - proszek do pieczenia
  • 6 łyżek - płatki migdałowe
  • 3 łyżki - kakao

Sposób przygotowania:

Ciasto kakaowe z migdałami
Formę do pieczenia ciasta wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą. Mąkę wymieszać wraz z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać jajka, jogurt oraz roztopione i ostudzone masło. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Dodać kakao i ponownie zmiksować. Wsypać płatki migdałowe i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy. Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka