Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z pianką bezowąETAP 1:

Jajka, cukier, olej mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty.
ETAP 2:

Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, wlać maślankę i mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:

Forma 30x20 cm z papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy, poukładać kawałki obranej pomarańczy, gruszki.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto podpiec z 20 minut
ETAP 4:

Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, wsypać kisiel i ubić do połączenia składników.
ETAP 5:

Na podpieczone ciasto wyłożyć szybko ubite białka i piec dalej z 30 minut.
ETAP 6:

Upieczone ciasto dobrze wystudzić w formie.
ETAP 7:

Zimne ciasto przełożyć na talerz.