Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z rabarbarem
Obierz rabarbar i pokrój łodygi na połówki.
Jaja zmiksuj z cukrem dodając pod koniec przecier jabłkowy i olej. Przesiej mąkę oraz kakao do miski. Dodaj sodę i proszek do pieczenia - wymieszaj. Połącz składniki suche i mokre. Wyłóż ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na górze ciasta ułóż łodygi rabarbaru i posyp cukrem.
Upiecz ciasto w temp. 170 st C do suchego patyczka. (około 35 min).
Po wystudzeniu przekrój ciasto na kwadraty. Podaj udekorowane bratkami i mietą.
Jaja zmiksuj z cukrem dodając pod koniec przecier jabłkowy i olej. Przesiej mąkę oraz kakao do miski. Dodaj sodę i proszek do pieczenia - wymieszaj. Połącz składniki suche i mokre. Wyłóż ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na górze ciasta ułóż łodygi rabarbaru i posyp cukrem.
Upiecz ciasto w temp. 170 st C do suchego patyczka. (około 35 min).
Po wystudzeniu przekrój ciasto na kwadraty. Podaj udekorowane bratkami i mietą.