Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto kakaowo – miętowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne połączenia smaku mięty i kakao

Ciasto kakaowo – miętowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto kakaowo – miętowe

 

  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki oliwy
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyzki kakao
  • 1 szklanka mięty

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kakaowo – miętowe
Miętę opłukac i posiekać. Pozostawić kilka liści, aby wyłożyc je na dno blaszki. Białka ubic z cukrem na pianę. Dodać żółtka nadal miksując. Wlac oliwe i wymieszać, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i miętę. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku prze ok. 35-40 minut – najlepiej wbic patyczek do szaszłyka, aby sprawdzić czy ciasto jest już upieczone.
Ciasto kakaowo – miętowe
Miętę opłukac i posiekać. Pozostawić kilka liści
Ciasto kakaowo – miętowe
dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i ulożyć liście mięty
Ciasto kakaowo – miętowe
Białka ubić z cukrem na pianę. Dodać żółtka nadal miksując. Wlać oliwe i wymieszać
Ciasto kakaowo – miętowe
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku prze ok. 35-40 minut

Tagi:

jajko jajka