Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowo - piernikowe
Cale jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, ubijamy mikserem, aż jajka będą puszyste a cukier się rozpuści. Mąkę z sodą i kakao wymieszać i przesiać. Wsypać do masy jajecznej, Dodać przyprawę do piernika, wymieszać. Wlać olej i ponownie wymieszać. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kosteczkę, dodać do miski i wymieszać (masa będzie bardzo gęsta). Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 60 min w temp 180 st. Smacznego :)
![Ciasto kakaowo - piernikowe Ciasto kakaowo - piernikowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-kakaowo-piernikowe-316986.jpg)
![Ciasto kakaowo - piernikowe Ciasto kakaowo - piernikowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-kakaowo-piernikowe-316987.jpg)
![Ciasto kakaowo - piernikowe Ciasto kakaowo - piernikowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-kakaowo-piernikowe-316988.jpg)
![Ciasto kakaowo - piernikowe Ciasto kakaowo - piernikowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-kakaowo-piernikowe-316989.jpg)