Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowo serowo mandarynkowe
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i wysypać mąką. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Przygotować masę kakaową umieszczając wszystkie składniki i za pomocą miksera połączyć składniki. Masę wylać do tortownicy. W drugiej misce przygotować masę serową. Białka oddzielić od żółtek. Margarynę stopić i ostudzić. Twaróg wrzucić do miski, dodać cukier i żółtka i utrzeć. Następnie dodać budyń i chwilę miksować. Potem wlać margarynę i dalej miksować aż wszystko się połączy. W innym naczyniu ubić na sztywno pianę z białek, dodać ją do masy serowej i bardzo delikatnie najlepiej łyżką połączyć. Masę dowolnie układać na ciemnym cieście ( ja robię kleksy łyżką ). Mandarynki obrać, podzielić na cząstki i powciskać w kleksy serowe. Tak przygotowaną formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 45-50 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu na jakieś 5 minut zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami po czym wyjąć z tortownicy i wystudzić. Po ostygnięciu posypać ciasto cukrem pudrem.
edytaha
Ewciu, ale wkradł Ci się chochlik - ubiłaś żółtka zamiast białek
zewa
O kurcze, dzięki Edytko. Już edytowałam :)
monikaT83
zewa
Dziękuję :)