alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto kakaowo-serowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto kakaowo-serowe, ciasto kakaowo-serowe

Ciasto kakaowo-serowe

Składniki:

Ciasto kakaowo-serowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kakaowo-serowe
Oddzielić żółtka od białek. Z żółtek pianę, nie przerywając ubijania, dodać połowę cukru olej i wodę. Z resztą cukru ubić pianę z białek, po czym wymieszać ją z masą z żółtek. Dodać resztę składników. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę serową wlać do worka, uciąć róg i wyciskać na kakaowe ciasto tworząc kwadraty. Piec w temp. 180 st. przez 30 minut.