Ciasto kawowo-rumowo-czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

 Ciasto kawowo-rumowo-czekoladowe

Składniki:

Ciasto kawowo-rumowo-czekoladowe

 

  • 8 łyżek otręby owsiane,
  • 3 szt jajka,
  • 1 łyżka słodzik w proszku,
  • 0,5 szklanki odtłuszczone mleko w proszku,
  • 100 ml jogurt naturalny odtłuszczony,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 0,5 łyżeczki kawa rozpuszczalna,
  • 0,5 łyżeczki odtłuszczone kakao,
  • 10 kropli aromat rumowy

Sposób przygotowania:

Ciasto kawowo-rumowo-czekoladowe
Najpierw otręby dokładnie zmielić. Żółtka dokładnie utrzeć ze słodzikiem do białości, nie przerywając miksowania dodawać kolejno: otręby, jogurt, mleko w proszku, kakao, kawę, proszek do pieczenia i aromat. Miksować całość przez 4 minuty. Na końcu łyżką wmieszać do masy ubite na sztywną pianę białka. Przełożyć ciasto do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego pekarnika na 175 stopni na 30 minut.

Tagi:

jajko kawa jajka