Sposób przygotowania:
Jogurtowo-serowe ciasto z agrestem i borówkamiWykonanie sera:
Wszystkie składniki na masę serową przekładamy do miski i za pomocą blendera ręcznego miksujemy na gładką masę.
Wykonanie ciasta:
Jajka wbijamy do miski, następnie wsypujemy oba cukry i miksujemy mikserem na bardzo puszystą masę, kolejno wlewamy olej i chwilkę miksujemy, następnie dodajemy jogurt naturalny i miksujemy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników.
Do pieczenia:
Owoce oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę o wymiarach około 25 cm x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na ciasto wykładamy masę serową, a na koniec posypujemy owocami.
Pieczenia i podanie:
Następnie ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 50-60 minut. Dla pewności ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)
Ag.Zetka
Babeczka35
Bardzo pyszne :) Polecam :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)