Sposób przygotowania:
Ciasto Kokosowo-Powidłowe
Tortownicę wysmarować margaryną, następnie przejść do ugniatania ciasta.
Mąkę,śmietanę,jajko,sól,cukier oraz margarynę wykładamy na tortownicę (mąkę przesiewamy przez sitko). Następnie ciasto kroimy nożem przez około 5min potem przechodzimy do gniecenia ciasta ręką.
Gdy ciasto już będzie miało konsystencje ciasta wykładamy około połowy ciasta na spód tortownicy. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 150sto. na około 10min. <żeby ciasto się podpiekło>. Następnie wyjmujemy podpieczone ciasto i smarujemy powidłem oraz nakładamy resztę ciasta także na całą tortownicę, wkładamy do piekarnika na około 5-7min.
W tym czasie zaczynamy już gotować budyń dodając do mleka cukier i wiórka kokosowe, budyń gotujemy zgodnie z opisem z tyłu na opakowaniu.
Wyjmujemy ciasto i czekamy aż ugotuje się nam budyń przekładamy budyń na ciasto i posypujemy słonecznikiem.
Mąkę,śmietanę,jajko,sól,cukier oraz margarynę wykładamy na tortownicę (mąkę przesiewamy przez sitko). Następnie ciasto kroimy nożem przez około 5min potem przechodzimy do gniecenia ciasta ręką.
Gdy ciasto już będzie miało konsystencje ciasta wykładamy około połowy ciasta na spód tortownicy. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 150sto. na około 10min. <żeby ciasto się podpiekło>. Następnie wyjmujemy podpieczone ciasto i smarujemy powidłem oraz nakładamy resztę ciasta także na całą tortownicę, wkładamy do piekarnika na około 5-7min.
W tym czasie zaczynamy już gotować budyń dodając do mleka cukier i wiórka kokosowe, budyń gotujemy zgodnie z opisem z tyłu na opakowaniu.
Wyjmujemy ciasto i czekamy aż ugotuje się nam budyń przekładamy budyń na ciasto i posypujemy słonecznikiem.
haniakson
Natala1210