Sposób przygotowania:
Ciasto kręcone ze śliwką- pyszne
następnie wbijam po jednym żółtku, miksuję, wlewam trochę mleka, miksuję, dodaję rozpuszczoną margarynę, miksuję i tak do końca,aż skończą się produkty. Chodzi o to aby dodawać składniki po trochu, a nie wszystko od razu.
Gotową masę przelewamy na blaszkę. Układamy przekrojone na pół śliwki, na śliwki kładziemy po łyżeczce konfitura śliwkowej i posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, nagrzanego. Temperatura piekarnika 170 - 180 stopni, pieczemy około 40 - 50 minut.
Gotową masę przelewamy na blaszkę. Układamy przekrojone na pół śliwki, na śliwki kładziemy po łyżeczce konfitura śliwkowej i posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, nagrzanego. Temperatura piekarnika 170 - 180 stopni, pieczemy około 40 - 50 minut.