Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z marcepanem i truskawkamiETAP 1:
Margarynę, obie mąki posiekać siekaczką, dodać cukier, żółtka, cukier wanilinowy i szybko połączyć składniki, zrobić kulę i w folii schować do lodówki na godzinę.
ETAP 2:
Tortownica 22 cm z papierem do pieczenia, 3/4 ciasta rozwałkować, włożyć do formy, ponakłuwać widelcem, ułożyć plastry pokrojonego marcepanu.
ETAP 3:
Truskawki świeże lub odmrożone w misce wymieszać z cukrem i kisielem.
ETAP 4:
Truskawki wyłożyć na ciasto, resztę ciasta rozwałkować i położyć na truskawkach, ponacinać ostrym nożem.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50-60 minut, ciasto najlepiej studzić cała noc, aby masa truskawek się stężała dobrze, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
SylaUla
ziutula