Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z nadzieniami smakowymi ZENTIS
Na stolnicę wsypuję mąkę. Dodaje posiekaną margarynę. Dodaje proszek do pieczenia , cukier i cukier waniliowy. Zagniatam ciasto, dosyć szybko, dzielę na 3 części i zawijam w folię spożywczą i do zamrażalnika wkładam na godzinę. Wyjmuje po godzinie jedną kule ciasta i ścieram na tarce do formy prostokątnej wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. Na starte ciasto wykładam nadzienie rabarbar czerwony , fajne jest bo widać kawałki owoców . Ścieram drugą kulę ciasta i wykładam nadzienie pomarańczowe- tu też widać kawałki owoców. Ubijam białka z cukrem na sztywno i wykładam na nadzienie . Teraz ścieram ostania kule czyli trzecią . Wkładam do piekarnika i piekę w 170 stopniach 60 minut . Jeśli zauważycie , że ciasto ciemnieje wtedy przykryjcie je folia aluminiową to pomaga.