Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z rabarebarem i kruszonką
Mąkę przesiać z cukrem i proszkiem do pieczenia
dodać pokrojone na kawałki masło i dokładnie na kawałki masło i dokładnie posiekać dodać żółtka i śmietanę zagnieść szybko na ciasto!
ciasto wlepiamy na blaszkę o wymiarach 33-23cm dokładnie wlepiamy nim dno podpiec w piekarniku aż będzie lekko złociste
Rabarbar obrac umyć osuszyć i pokroić na 1cm
kawałki rogrzać suchą dużą patelnię wrzucić do doniej rabarbar
i posypać cukrem. Podgrzać na ostrym ogniu mieszać aż rabarabar
puści sok przełożyć rabarabar na durszlak i odsączyć z nadmiaru soku.
Przestudzone ciasto posmarować cienko dżemem wyłożyć na nie odsączony rabarabar posypać łyżką tartej bułki i na końcu posypać
na końcu posypujemy pokruszonką !
dodać pokrojone na kawałki masło i dokładnie na kawałki masło i dokładnie posiekać dodać żółtka i śmietanę zagnieść szybko na ciasto!
ciasto wlepiamy na blaszkę o wymiarach 33-23cm dokładnie wlepiamy nim dno podpiec w piekarniku aż będzie lekko złociste
Rabarbar obrac umyć osuszyć i pokroić na 1cm
kawałki rogrzać suchą dużą patelnię wrzucić do doniej rabarbar
i posypać cukrem. Podgrzać na ostrym ogniu mieszać aż rabarabar
puści sok przełożyć rabarabar na durszlak i odsączyć z nadmiaru soku.
Przestudzone ciasto posmarować cienko dżemem wyłożyć na nie odsączony rabarabar posypać łyżką tartej bułki i na końcu posypać
na końcu posypujemy pokruszonką !