Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z truskawkami oraz kruszon
mąkę przesiać z cukrem i proszkiem do pieczenia
dodać pokrojone na kawałki margaryny i dokładnie posiekać dodać żółtka i śmietanę zagnieść szybko
uformować w wałek zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej minut
ciasto wylepić dno blaszkę o wymiarach 33x na 23cm i podpiec w piekarniku aż będzie lekko złociste i lęku wystudzić
i dodajemy obranie truskawki na ich nakładamy kruszonkę po upiec zenu posypujemy cukrem pudrem
dodać pokrojone na kawałki margaryny i dokładnie posiekać dodać żółtka i śmietanę zagnieść szybko
uformować w wałek zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej minut
ciasto wylepić dno blaszkę o wymiarach 33x na 23cm i podpiec w piekarniku aż będzie lekko złociste i lęku wystudzić
i dodajemy obranie truskawki na ich nakładamy kruszonkę po upiec zenu posypujemy cukrem pudrem
msewka
Natala1210
misia53