Sposób przygotowania:
Ciasto kruche ze śliwką i mango1.
Włożyć do miski wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Wyrobić na jednolitą masę, następnie owinąć w folię silikonową i schłodzić w lodówce.
3.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, potem rozłożyć 2/3 ciasta kruchego.
4.
Ubić pianę ze szczyptą soli oraz galaretką malinową.
5.
Połowę piany wyłożyć na ciasto, a na pianę poukładać śliwki.
6.
Na śliwki położyć odsączone kawałki mango.
7.
Na mango wyłożyć resztę piany.
8.
Na wierzch ciasta poskubać palcami resztę ciasta kruchego.
9.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
10.
Upieczone ciasto pozostawić jeszcze w piekarniku.
11.
Wystudzić na kratce.
12.
Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !