Sposób przygotowania:
Lamingtony/kokosanki
Ciasto;
Jajka ucieramy z cukrem na puszysty krem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i mleko. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Prostokątną blachę o wymiarach 22×33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w 190 stopniach przez około 35 minut. Upieczone ciasto studzimy i pokroimy w w prostokąty około 3x4 cm.
Polewa;
Wszystkie składniki zagotowujemy, do dokładnego rozpuszczenia masła i uzyskania gładkiej konsystencji (polewa nie powinna być ani mocno gęsta, ani za rzadka; można poczekać, aż zgęstnieje).
Biszkopty nabijamy na widelec, obtaczamy w polewie, a następnie w wiórkach wymieszanych z orzechami.
Odkładamy na talerz.
Smacznego
Jajka ucieramy z cukrem na puszysty krem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i mleko. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Prostokątną blachę o wymiarach 22×33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w 190 stopniach przez około 35 minut. Upieczone ciasto studzimy i pokroimy w w prostokąty około 3x4 cm.
Polewa;
Wszystkie składniki zagotowujemy, do dokładnego rozpuszczenia masła i uzyskania gładkiej konsystencji (polewa nie powinna być ani mocno gęsta, ani za rzadka; można poczekać, aż zgęstnieje).
Biszkopty nabijamy na widelec, obtaczamy w polewie, a następnie w wiórkach wymieszanych z orzechami.
Odkładamy na talerz.
Smacznego
cherry
PS Chętnie odtworzę Twój przepis, podoba mi się miara 15 łyżek. Przy szesnastej chyba bym się już zbuntowała i skorzystała z przelicznika ;)
gosiapiotrek23
Korzystałam z dobroci starego zeszytu mamy, mam nadzieję ze będą smakowały ;)