Sposób przygotowania:
Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzieWykonanie ciasta:
![Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kajmakowy-sernik-na-bakaliowym-spodzie-530149.jpg)
Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąka pszenną i przekładamy je do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto nakłuwamy widelcem i oprószamy kaszą manną, wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Wykonanie masy serowej:
![Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kajmakowy-sernik-na-bakaliowym-spodzie-530150.jpg)
Masło lub margarynę ucieramy w misce z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy oba budynie w proszku, dodajemy ser i kajmak i całość dokładnie ucieramy.
Na koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy.
Do pieczenia:
![Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kajmakowy-sernik-na-bakaliowym-spodzie-530151.jpg)
Tak wykonaną masę serową wylewamy na wcześniej przygotowane ciasto.
Pieczenie:
![Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kajmakowy-sernik-na-bakaliowym-spodzie-530152.jpg)
Następnie sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia.
Upieczony sernik dokładnie studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin.
Podanie:
![Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kajmakowy-sernik-na-bakaliowym-spodzie-530153.jpg)
Dobrze wystudzony sernik kroimy i podajemy. Smacznego.