Sposób przygotowania:
Ciasto Kubuś
Najpierw zajmijmy się biszkoptem:) Rozdzielamy jaja, żółtka od białek. Żółtka przykrywamy ściereczką by nie wyschły a białka ubijamy na sztywno razem z cukrem, dodajemy po 1 żółtku i miksujemy aż cukier się rozpuści a masa będzie puszysta. Teraz przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką w jedną stronę. ( jak chcemy jakiś kolorowy biszkopta dodajemy budyń o dowolnym (smaku) kolorze)Teraz zróbmy warstwę pomarańczową: Gotujemy budyń z przepisu na opakowaniu, z tym że zamiast mleka u nas będzie sok. Dwa budynie mieszamy w szklance soku , dokładnie by nie było zgrubień . Jak nasz sok zagotuje się to wlewam rozrobione budynie do niego , mieszając cały czas, aż do zgęstnienia. Ściągamy z ognia i wsypujemy galaretkę w proszku do budyniu i szybko mieszamy aby się rozpuściła. Ciepłą masę wykładamy na wystudzony biszkopt. Warstwa biała Śmietankę ubijamy na sztywno. Galaretkę rozrabiamy w niecałej szklance gorącej wody i odstawiamy aż się stężeje , a gdy zacznie się tężeć dodajemy ją do naszej ubitej śmietany .Dokładnie mieszamy. Nakładamy na zimną masę kubusiową naszą piankę a na piankę ścieramy czekoladę. Wstawiamy do lodówki ;) Smacznego