Sposób przygotowania:
Ciasto kubusiowe z delicjamiPrzygotowanie masy kubusiowej
Masa kubusiowa: Z soku odlać 1/2 szklanki. Pozostały sok zagotować. W odlanym soku wymieszać budynie. Masę wylać do gotującego się soku. Wymieszać i gotować 2 minuty. Do gorącego budyniu wsypać galaretki brzoskwiniowe. Dokładnie wymieszać.
Wyłożenie masy kubusiowej
Spód blaszki wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać gorącą masę kubusiową. Wyrównać i odstawiać do stężenia. Na masie ułożyć delicje.
Przygotowanie masy śmietanowej
Masa śmietanowa: Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować.
Wyłożenie masy śmietanowej
Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki. Gotowe ciasto posypać kolorową posypką.