Sposób przygotowania:
Ciasto Kubusiowe z owocami
Biszkopt: Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, dodaję cukier, miksuję, dodaję żółtka i dalej miksuję. Następnie dodaję przesianą mąkę z proszkiem i mieszam łyżką. Wylewam ciasto na blachę i piekę około 20 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku. Masa kubusiowa: Na soku Kubuś gotuję budyń dodając cukier (tak jak się gotuje zwykły budyń, tylko zamiast mleka daję sok Kubuś). Gorącą masę wylewam na ostudzoną połowę biszkoptu. Przykrywam masę drugim blatem biszkoptu. Masa śmietankowa: Schłodzoną kremówkę ubijam ze śmietan-fixami i cukrem pudrem. Krem śmietanowy wykładam na biszkopt. Na wierzchu układam pokrojone owoce, np. półplasterki kiwi, cząstki mandarynek i ananasa. Wstawiam ciasto do lodówki.
-Natka-
msewka
Natko,jest proszek budyniowy i nie potrzeba żelatyny.Też robi Kubusia i jest pyszny.
mycha
Dziękuję Msewko za odp. w moim imieniu:)