Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Ciasto lion z ryżem preparowanym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto lion z ryżem preparowanym na biszkopcie z dodatkiem kremu na bazie śmietanki i mascarpone przełamane smakiem gorzkiej czekolady.

Ciasto lion z ryżem preparowanym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto lion z ryżem preparowanym

 

 

  • 1 puszka kajmaku
  • 100 g ryżu preparowanego

 

  • herbatniki ciemne

 

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml śmietanki
  • 2 łyżki cukru pudru

 

  • pół tabliczki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Ciasto lion z ryżem preparowanym
Całe jajka ubić z cukrami, dodać mąki i proszek do pieczenia. Wylać do formy, piec do suchego patyczka około 40 minut w 180 stopniach.

Kajmak przełożyć na garnka, podgrzać, wsypać ryż, wymieszać i wyłożyć na biszkopt.

Na kajmak ułożyć herbatniki.

Śmietankę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem na puszysty krem. Wyłożyć na herbatniki. Posypać startą gorzką czekoladą.
Ciasto lion z ryżem preparowanym
Całe jajka ubić z cukrami, dodać mąki i proszek do pieczenia.
Ciasto lion z ryżem preparowanym
Kajmak przełożyć na garnka, podgrzać, wsypać ryż.
Ciasto lion z ryżem preparowanym
Śmietankę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem na puszysty krem.
Ciasto lion z ryżem preparowanym
Posypać startą gorzką czekoladą. Schłodzić.