anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Biały lion extra

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo lubię robić ciasta inspirowane pysznymi batonami znanych firm to ciasto zrobiło prawdziwą furorę.

Biały lion extra

Składniki:

Biały lion extra

ciasto

  • 300 g mąki
  • 150 g masła
  • 120 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

krem

  • 300 g masła.
  • 1 puszka karmelu
  • 100 g ryżu preparowanego
  • 3 ciastka biały lion

dodatkowo

  • 1 puszka karmelu
  • 1 op białej polewy
  • 3 paczki herbatników

Sposób przygotowania:

Biały lion extra
Składniki na ciasto zagnieść i schłodzić około 1 godziny, następnie rozwałkować na blachę i upiec e temperaturze 180 stopni około 15 minut . Wystudzić.

Zimne ciasto posmarować 1/2 puszki karmelu i ułożyć herbatniki.

Masło utrzeć na puch i dodać 1 puszkę karmelu i dobrze wymiesza dodać ryż preparowany ( odłożyć garść do dekoracji) oraz drobno posiekane ciastka. Krem wyłożyć na herbatniki i przykryć następną warstwą, wyłożyć resztę karmelu rozsmarować i dac resztę herbatników.

Całość polać białą polewą i posypać ryżem preparowanym.