Sposób przygotowania:
Ciasto makowe z masą kokosową
Ciasto: margarynę rozpuścić na małym ogniu, ostudzić. Białka ubić z cukrem na pianę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i suchy mak, wlać rozpuszczoną margarynę.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do formy ciasto, upiec.
Masa kokosowa: odlać 1 szklankę mleka, dodać wiórki kokosowe i mąkę, wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować, wlać mleko z mąką i wiórkami, gotować cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Masę ostudzić.
Miękkie masło utrzeć z cukrem. Po 1 łyżce dodawać budyń kokosowy, ucierać.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na 2 części, przełożyć masą kokosową.
Wierzch ciasta polukrować lub polać dowolną polewą.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do formy ciasto, upiec.
Masa kokosowa: odlać 1 szklankę mleka, dodać wiórki kokosowe i mąkę, wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować, wlać mleko z mąką i wiórkami, gotować cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Masę ostudzić.
Miękkie masło utrzeć z cukrem. Po 1 łyżce dodawać budyń kokosowy, ucierać.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na 2 części, przełożyć masą kokosową.
Wierzch ciasta polukrować lub polać dowolną polewą.