Sposób przygotowania:
Ciasto makowo-wiśniowe
Margarynę utrzyj z cukrem,stopniowo dodając po jednym jajku,mąkę,olej,proszek do pieczenia.Dokładnie połącz.
Ciasto podziel na 3 części.Do jednej wsyp kakao,wymieszaj.Do drugiej dodaj wiórki kokosowe,delikatnie połącz.Trzecią cześć ciasta ucieraj,wsypując mak.
Wszystkie trzy ciasta wkładaj po łyżce do natłuszczonej,posypanej bułką tartą formy.Na wierzchu ułóż osączone z kompotu,wypestkowane wiśnie.Piecz ok 45min. w temp.175 st.C.
Ciasto podziel na 3 części.Do jednej wsyp kakao,wymieszaj.Do drugiej dodaj wiórki kokosowe,delikatnie połącz.Trzecią cześć ciasta ucieraj,wsypując mak.
Wszystkie trzy ciasta wkładaj po łyżce do natłuszczonej,posypanej bułką tartą formy.Na wierzchu ułóż osączone z kompotu,wypestkowane wiśnie.Piecz ok 45min. w temp.175 st.C.