Sposób przygotowania:
Ciasto malinowa chmurka
Robimy ciasto: Miksujemy żółtka z cukrem oraz margaryną. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy łyżką. Wykładamy ciasto na dwie blaszki.
Przygotowujemy bezę z białek i cukru, a następnie wykładamy ją na oba placki. Posypujemy płatkami migdałów i pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni.
Miksujemy składniki na masę. Dwie malinowe galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody. Dodajemy maliny i zostawiamy, aby galaretka delikatnie stężała.
Na koniec przekładamy ciasto: na jeden placek wykładamy połowę masy, na to wylewamy tężejącą galaretkę, wykładamy resztę masy i przykrywamy drugim plackiem. Wstawiamy na noc do lodówki.
Przygotowujemy bezę z białek i cukru, a następnie wykładamy ją na oba placki. Posypujemy płatkami migdałów i pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni.
Miksujemy składniki na masę. Dwie malinowe galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody. Dodajemy maliny i zostawiamy, aby galaretka delikatnie stężała.
Na koniec przekładamy ciasto: na jeden placek wykładamy połowę masy, na to wylewamy tężejącą galaretkę, wykładamy resztę masy i przykrywamy drugim plackiem. Wstawiamy na noc do lodówki.