ciasto malinowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smak z pielgrzymki :) pyyyychota

ciasto malinowe

Składniki:

ciasto malinowe

 

  • BISZKOPT:
  • 6 jaj
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • ŚRODEK:
  • maliny
  • 2 galaretki malinowe

 

  • WIERZCH:
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

ciasto malinowe
Jajka i cukier zmiksować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować. Wylać na wysmarowaną margaryną blachę i piec w temperaturze 180 st, przy końcu zmniejszyć. Piec 30-35 minut.
Wyjąć. Zaczekać aż ostygnie. Przekroić w szerz. Poukładać maliny. Zalać tężejącą galaretką. Jak galaretka się zsiądzie, nałożyć drugą połowę biszkoptu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Oczywiście mogą być inne owoce; najlepiej dobrać pod galaretkę.

Tagi:

biszkopt