Sposób przygotowania:
ciasto malinowe
Jajka i cukier zmiksować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować. Wylać na wysmarowaną margaryną blachę i piec w temperaturze 180 st, przy końcu zmniejszyć. Piec 30-35 minut.
Wyjąć. Zaczekać aż ostygnie. Przekroić w szerz. Poukładać maliny. Zalać tężejącą galaretką. Jak galaretka się zsiądzie, nałożyć drugą połowę biszkoptu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Oczywiście mogą być inne owoce; najlepiej dobrać pod galaretkę.
Wyjąć. Zaczekać aż ostygnie. Przekroić w szerz. Poukładać maliny. Zalać tężejącą galaretką. Jak galaretka się zsiądzie, nałożyć drugą połowę biszkoptu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Oczywiście mogą być inne owoce; najlepiej dobrać pod galaretkę.