Sposób przygotowania:
Ciasto malinowe z galaretką i dżemem
Formę o długości 26x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Następnie dodajemy żółtka i margarynę i zagniatamy dosyć wolne ciasto.
Wykładamy na formę i smarujemy dżemem. Pieczemy w 180 około 40 min.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Śmietanę ubijamy, dodajemy śmietanki fix oraz cukier puder, pod koniec ubijania wlewamy ścinającą się galaretkę.
Gdy ciasto wystygnie, wykładamy na niego masę śmietanową. Umyte i osuszone maliny układamy na śmietanie.
Galaretki malinowe rozpuszczamy w połowie ilości wody która podana jest na opakowaniu.
Gdy galaretka zacznie tężeć zalewamy gotowe ciasto i wkładamy na 2 godz do lodówki.
Wykładamy na formę i smarujemy dżemem. Pieczemy w 180 około 40 min.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Śmietanę ubijamy, dodajemy śmietanki fix oraz cukier puder, pod koniec ubijania wlewamy ścinającą się galaretkę.
Gdy ciasto wystygnie, wykładamy na niego masę śmietanową. Umyte i osuszone maliny układamy na śmietanie.
Galaretki malinowe rozpuszczamy w połowie ilości wody która podana jest na opakowaniu.
Gdy galaretka zacznie tężeć zalewamy gotowe ciasto i wkładamy na 2 godz do lodówki.