Sposób przygotowania:
Ciasto malinowe pod pianką migdałową
Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i zmiksować, Wsypać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Masa: Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Śmietanę zmiksować na najwyższych obrotach aż będzie puszysta. Dodać cukier puder i żelatynę cały czas miksując.
Maliny: Maliny opłukać i włożyć do garnka. Poddusić, aby lekko się rozgotowały. Dodać galaretkę i wymieszać. Ostudzić.
Beza: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i zmiksować . Dodać płatki migdałowe i wymieszać. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 150 stopni.
W momencie włożenia do niego bezy zmniejszyć do 120 stopni i suszyć ok. półtorej godziny.
Po wyłączeniu piekarnika nie wyciągać bezy póki nie ostygnie. Przełożenie: biszkopt+masa+maliny+masa+beza
Śmietanę zmiksować na najwyższych obrotach aż będzie puszysta. Dodać cukier puder i żelatynę cały czas miksując.
Maliny: Maliny opłukać i włożyć do garnka. Poddusić, aby lekko się rozgotowały. Dodać galaretkę i wymieszać. Ostudzić.
Beza: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i zmiksować . Dodać płatki migdałowe i wymieszać. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 150 stopni.
W momencie włożenia do niego bezy zmniejszyć do 120 stopni i suszyć ok. półtorej godziny.
Po wyłączeniu piekarnika nie wyciągać bezy póki nie ostygnie. Przełożenie: biszkopt+masa+maliny+masa+beza