Sposób przygotowania:
Ciasto malinowo-chałwowe
BISZKOPT-białka ubić z szczyptą soli i cukrem na sztywno.Podczas ubijania dodać żółtka i nadal ubijać .Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajek .Delikatnie połączyć łyżką drewnianą.Piec formie o wym.25/37cm ,w temp.180'C ok 30 min.MASA -Szklankę mleka ugotować a w reszcie mleka rozrobić budyń,żółtka i cukier .Przygotowaną mieszankę jajeczną wlać do gotującego się mleka i ugotować z tego budyń .Ostudzić .Margarynę utrzeć ,dodać zimny budyń i skruszoną chałwę .Utrzeć na puszystą masę i wyłożyć na biszkopt. Przygotować MUS MALINOWY-Galaretki ugotować w 750 ml.wody i gorące wlać do malin.Gdy zacznie tężeć wlać na ciasto .Wstawić do lodówki . PRZYGOTOWAĆ PIANKĘ -galaretki ugotować w 1/2 litra wody i pozostawić do stężenia .Śmietanę ubić z cukrem na sztywno i dodać stężoną galaretkę .Gdy pianka stężeje wylać na mus malinowy. Udekorować wg.uznania.