Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z galaretką i owocami
Galaretkę malinową przygotować według przepisu na opakowaniu, odłożyć do stężenia. Do miski wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną dodając stopniowo po łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Do masy jajecznej przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10-12 minut. Upieczony biszkopt ostudzić i przekroić wzdłuż na 2 blaty. Żelatynę wymieszać w 1/2 szkl zimnej wody. Gdy napęcznieje podgrzać. Serek homogenizowany włożyć do miski, dodać rozpuszczoną żelatynę, aromat i zmiksować. ( w razie potrzeby można dosłodzić cukrem pudrem). Jeden blat biszkoptowy ułożyć w tortownicy, wyłożyć przygotowany ser i przykryć drugim blatem. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.