p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką

Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką
Margarynę rozpuścić. Wyspać szklankę cukru do miski, dodać margarynę, wbić po kolei 4 jajka i dokładnie wymieszać. Wsypać po kolei po 1 szkl. mąki , wymieszać (tak 3 razy), dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Kłaść na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Ciasto wyłożyć świeżymi malinami i jagodami, posypać drobną kruszonką zrobioną z mąki, cukru i margaryny, piec 40 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku, po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką
Etap 1
Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką
Etap 2
Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką
Etap 3
Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką
Etap 4

Tagi:

jajko jajka