Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
Masło roztapiamy, pozostawiamy do ostygnięcia. Rodzynki namaczamy w gorącej wodzie. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy oraz połowę cukru białego - mieszamy. Następnie dodajemy startą marchewkę oraz cynamon i mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka, miksujemy do białości z pozostałym cukrem. Do jajek dodajemy mąkę z marchewką, wlewamy zimne masło i miksujemy.
Na koniec dodajemy rodzynki i płatki migdałowe - mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem, wylewamy ciasto.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut. Podajemy oprószając cukrem pudrem.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy oraz połowę cukru białego - mieszamy. Następnie dodajemy startą marchewkę oraz cynamon i mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka, miksujemy do białości z pozostałym cukrem. Do jajek dodajemy mąkę z marchewką, wlewamy zimne masło i miksujemy.
Na koniec dodajemy rodzynki i płatki migdałowe - mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem, wylewamy ciasto.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut. Podajemy oprószając cukrem pudrem.