Sposób przygotowania:
Marchewkowe ciasto z masą choco i konfiturą march
Ciasto: Marchewkę rozmrozić i zmiksować na gładko. Makę przesiać i połączyć z sodą i proszkiem do pieczenia. Odstawić na bok. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać otartą skórkę z pomarańczy. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać mikserem. Nastepnie wlać olej i wymieszać. W kolejnym kroku po łyżce dodawać zmiksowaną marchewkę i delikatnie wymieszać. Przelać do keksówki o długości 24 cm. Piec w 180 st około 30-35 minut do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić zupełnie. Przekroić wzdłuż na pięć części. Masa: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Budyń ugotować w 300 ml mleka, ostudzić. Margarynę utrzeć na gładki krem. Następnie dodawać po łyżce czekoladę i chili i wymieszać. Na koniec dodawać po łyżce budyń i również dokładnie wymieszać. Przygotowanym kremem przełożyć kromki ciasta( 3 łyżki kremu odłożyć) i poskładać razem. Zawinąć w folię spożywczą lekko dociskając kromki ciasta do siebie. Odłożyć do lodówki na 4-5 godzin. Po tym czasie posmarować pozostawionym kremem( gdyby krem był zbyt twardy, ogrzać go kąpieli wodnej). Konfitura: W rondelku roztopić masło i dodać marchewkę. Udusić do miękkości. Dodać sok wyciśnięty z całej pomarańczy, zagotować. Dosłodzić miodem i dobrze wymieszać. Gdyby konfitura była zbyt „zbita” dodać wodę i ponownie zagotować. Na koniec wsypać dżemiks i po raz ostatni zagotować. Ostudzić i odłożyć do lodówki na 15 minut. Udekorować obficie ciasto na wierzchu. Smacznego!