Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
Jajka ubić mikserem z cukrem na gładką, puszystą masę. Do masy jajecznej dodać pozostałe składniki: mąki, olej, cynamon, proszek do pieczenia i wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Dodać do ciasta i wmieszać. Przygotowane ciasto przełożyć do formy. Piec w piekarniku w temp. 175*C przez ok 40min. Smacznego! :)
![Ciasto marchewkowe Ciasto marchewkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-marchewkowe-342221.jpg)
![Ciasto marchewkowe Ciasto marchewkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-marchewkowe-342222.jpg)
![Ciasto marchewkowe Ciasto marchewkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-marchewkowe-342223.jpg)
![Ciasto marchewkowe Ciasto marchewkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-marchewkowe-342224.jpg)
Nina W.
Dinah