Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Orzechy obrać, drobno posiekać.
Jajka ubijamy z cukrami, dalej miksując dolewamy olej. Dodajemy mąkę, sól, sodę i proszkiem. Dodajemy cynamon. odciśniętą marchewkę i orzechy. Całość mieszamy, przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Podajemy do kawy.
Jajka ubijamy z cukrami, dalej miksując dolewamy olej. Dodajemy mąkę, sól, sodę i proszkiem. Dodajemy cynamon. odciśniętą marchewkę i orzechy. Całość mieszamy, przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Podajemy do kawy.