Sposób przygotowania:
Pyszny sernik kakaowy na herbatnikach
Składniki temperatura pokojowa = do miski wbić jajka, wsypać cukier i mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy jajecznej dodać twaróg i mikserem połączyć składniki. Wsypać budyń czekoladowy, kakao, dodać jogurt i mikserem połączyć składniki. Na koniec wlać olejek pomarańczowy i łyżką wymieszać.
Forma 30x25 i keksówka 20x11 cm z papierem do pieczenia lub 1 duża 34x25 cm, na dnie gęsto ułożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i na następny dzień gotowy do jedzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do masy jajecznej dodać twaróg i mikserem połączyć składniki. Wsypać budyń czekoladowy, kakao, dodać jogurt i mikserem połączyć składniki. Na koniec wlać olejek pomarańczowy i łyżką wymieszać.
Forma 30x25 i keksówka 20x11 cm z papierem do pieczenia lub 1 duża 34x25 cm, na dnie gęsto ułożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i na następny dzień gotowy do jedzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.