Sposób przygotowania:
Pieczony pasztet mięsno-ryżowy
Ugotować ryż w nie solonej wodzie, wylać na sito i dobrze odcedzić z wody i wystudzić.
Do miski włożyć mielone mięso z łopatki. Dodać ryż, jajka, suszoną natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulę, kucharka, paprykę ostrą, pieprz mielony, przyprawę w płynie, bułkę odciśniętą z wody. Wszystko dokładnie ręką i wyrobić na kleistą masę.
Keksówka silikonowa 22 cm, do formy włożyć masę mięsną porcjami dobrze ubijając w formie, tępą stroną noża maczanym w oleju ponacinać skośną kratkę.
W nagrzanym piekarniku na 210 C, grzanie góra/dół, piec 40 minut, następnie w 150 C na termoobiegu piec 10 minut aby wierzch się przypiekł i odparował nadmiar płynu, dobrze wystudzony wyjąc na talerz.
Do miski włożyć mielone mięso z łopatki. Dodać ryż, jajka, suszoną natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulę, kucharka, paprykę ostrą, pieprz mielony, przyprawę w płynie, bułkę odciśniętą z wody. Wszystko dokładnie ręką i wyrobić na kleistą masę.
Keksówka silikonowa 22 cm, do formy włożyć masę mięsną porcjami dobrze ubijając w formie, tępą stroną noża maczanym w oleju ponacinać skośną kratkę.
W nagrzanym piekarniku na 210 C, grzanie góra/dół, piec 40 minut, następnie w 150 C na termoobiegu piec 10 minut aby wierzch się przypiekł i odparował nadmiar płynu, dobrze wystudzony wyjąc na talerz.
Czekoladka 2