Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe błyskawiczne
Do jednej z misek wsypać suche składniki : mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia oraz cynamon wymieszać.
Marchewki obrać zetrzeć na tarce do jarzyn i dodać do suchych składników. Wlać olej, olejek pomarańczowy, wbić jajka i całość wymieszać na jednolitą masę. Daktyle pokroić na mniejsze kawałki orzechy włoskie posiekać razem z rodzynkami dodać do ciasta, wymieszać.
Na blachę wyłożoną pergaminem, wlać ciasto, piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni, aż do suchego patyczka.
Marchewki obrać zetrzeć na tarce do jarzyn i dodać do suchych składników. Wlać olej, olejek pomarańczowy, wbić jajka i całość wymieszać na jednolitą masę. Daktyle pokroić na mniejsze kawałki orzechy włoskie posiekać razem z rodzynkami dodać do ciasta, wymieszać.
Na blachę wyłożoną pergaminem, wlać ciasto, piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni, aż do suchego patyczka.