Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe z bakaliami
Umyte i obrane marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie podane suche składniki wymieszać. Całe jajka ubić z olejem.
Do jajek miksując dodawać partiami suche składniki. Tabliczkę gorzkiej czekolady pokroić na drobną kostkę i dodać do ciasta razem z rodzynkami i ananasem kandyzowanym. Wymieszać łyżką.
Na koniec dodać startą marchew i wymieszać. Przełożyć do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę.
Do jajek miksując dodawać partiami suche składniki. Tabliczkę gorzkiej czekolady pokroić na drobną kostkę i dodać do ciasta razem z rodzynkami i ananasem kandyzowanym. Wymieszać łyżką.
Na koniec dodać startą marchew i wymieszać. Przełożyć do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę.