agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Tradycyjna babka zebra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Moja tradycyjna zebra smakuje wszystkim, Jest wilgotna i puszysta cała rodzina ja uwielbia, smakuje do kawy i do mleczka.

Tradycyjna babka zebra

Składniki:

Tradycyjna babka zebra

 

  • 6 jaj
  • 1,5 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Tradycyjna babka zebra
Jajka cukier i cukier waniliowy ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę z przesianym proszkiem do pieczenia, wlewamy wodę mineralną i olej. Mieszamy.

Dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao do drugiej dodajemy budyń. Ciasto wlewamy na przemian do natłuszczonej wcześniej formy.

Pieczemy 55 minut w temperaturze 170 stopni.

Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.

Tagi:

ciasta babki