Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Ciasto Maślankowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo proste i bardzo szybkie do zrobienia!

Ciasto Maślankowe

Składniki:

Ciasto Maślankowe

 

  • 3 jajka
  • pół kostki roztopionej margaryny
  • szklanka maślanki
  • szklanka cukru
  • 2,5 szkl. mąki
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • owoce (maliny, borówki, śliwki)

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Maślankowe
Do miski wbijamy jajka z cukrem, ubijamy na puch. Wlewamy maślankę, tłuszcz, dodajemy mąkę z proszkiem. Wlewamy na blaszkę najlepiej dużą i płaską. Kroimy (jeśli są duże) owoce i kładziemy byle jak i byle gdzie (ważne żeby były na wierzchu), posypujemy zrobioną kruszonką i do pieca na 200 stopni na pół godzinki.