Sposób przygotowania:
Ciasto migdałowo-cytrynowe z owocami
Miękkie masło ucieramy z cukrem aż powstanie biała, puszysta masa. Stopniowo po jednym dodajemy jaka kontynuując miksowanie.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, skórką z cytryny i migdałami. Po łyżce dodajemy do misy miksera. Na końcu dodajemy łyżkę octu (nie będzie wyczuwalny w smaku) i miksujemy dokładnie do połączenia składników. Płatki owsiane mielimy na mąkę.
Łączymy z masłem, cukrem i olejkiem waniliowy. Ugniatamy na kruszonkę. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie rozsmarowujemy.
Na ciście układamy owoce świeże, mrożone lub z kompotu a na owocach kruszymy warstwę kruszonki.
Pieczemy w 180 stopniach C przez około 50 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, skórką z cytryny i migdałami. Po łyżce dodajemy do misy miksera. Na końcu dodajemy łyżkę octu (nie będzie wyczuwalny w smaku) i miksujemy dokładnie do połączenia składników. Płatki owsiane mielimy na mąkę.
Łączymy z masłem, cukrem i olejkiem waniliowy. Ugniatamy na kruszonkę. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie rozsmarowujemy.
Na ciście układamy owoce świeże, mrożone lub z kompotu a na owocach kruszymy warstwę kruszonki.
Pieczemy w 180 stopniach C przez około 50 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2