Sposób przygotowania:
Drożdżowe ciasto z rabarbarem
Drożdże świeże rozetrzeć w misie robota z łyżką cukru, mąki, 1/2 szklanki mleka letniego, odstawić na 30 minut.
Do zaczynu wsypać przesianą mąkę, sól. cukier, dodać jajko i żółtka, wlać letnie mleko, aromat rumowy, stopione letnie masło i hakiem robota wyrabiać ciasto z 8 minut, misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia.
Forma z papierem do pieczenia 35x25 cm, wyrośnięte ciasto łyżką parę razy wyrobić i przełożyć do formy.
Rabarbar obrany pokroić na kawałeczki i rozsypać na cieście, dłonią przycisnąć w ciasto, posypać cukrem i cynamonem, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do zaczynu wsypać przesianą mąkę, sól. cukier, dodać jajko i żółtka, wlać letnie mleko, aromat rumowy, stopione letnie masło i hakiem robota wyrabiać ciasto z 8 minut, misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia.
Forma z papierem do pieczenia 35x25 cm, wyrośnięte ciasto łyżką parę razy wyrobić i przełożyć do formy.
Rabarbar obrany pokroić na kawałeczki i rozsypać na cieście, dłonią przycisnąć w ciasto, posypać cukrem i cynamonem, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.