Sposób przygotowania:
Ciasto migdałowo-gruszkowe
Płatki migdałowe mielimy lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Masło ucieramy z cukrem oraz cukrem pudrem. Cały czas miksując dodajemy jajka, następnie zmielone migdały i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy mleko i miksujemy jeszcze przez chwilę.
Tortownicę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto, wygładzamy powierzchnię. Na wierzchu układamy gruszki pokrojone w plasterki.
Przykrywamy tortownicę folią aluminiową i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 20 minut. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem
Masło ucieramy z cukrem oraz cukrem pudrem. Cały czas miksując dodajemy jajka, następnie zmielone migdały i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy mleko i miksujemy jeszcze przez chwilę.
Tortownicę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto, wygładzamy powierzchnię. Na wierzchu układamy gruszki pokrojone w plasterki.
Przykrywamy tortownicę folią aluminiową i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 20 minut. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem