Sposób przygotowania:
Ciasto miodowo - migdałowe
Twaróg, mleko, jajko i olej roślinny wymieszać. Dodać cukier i cukier waniliowy. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do masy twarogowej, wyrobić ciasto.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem lub olejem i wysypać bułką tartą, wyłożyć ciasto.
Miód lekko podgrzać, dodać masło, dokładnie wymieszać. Dodać płatki migdałowe, doprowadzić do wrzenia. Masę trochę schłodzić, żeby była lekko ciepła.
Ciasto posmarować masą miodowo-migdałową, wstawić do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Piec 35-40 minut.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem lub olejem i wysypać bułką tartą, wyłożyć ciasto.
Miód lekko podgrzać, dodać masło, dokładnie wymieszać. Dodać płatki migdałowe, doprowadzić do wrzenia. Masę trochę schłodzić, żeby była lekko ciepła.
Ciasto posmarować masą miodowo-migdałową, wstawić do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Piec 35-40 minut.